Veel gestelde vragen over Turkse e-visum

Wat is een e-Visum?

Een e-Visum is een officieel document om naar Turkije te kunnen reizen.

Het e-Visum is een alternatief voor visa die afgegeven worden door Turkse missies en douanekantoren.

De aanvragers krijgen hun visa elektronisch na het invoeren van de benodigde informatie en na betaling met een creditcard of bankpas (Mastercard, Visa of UnionPay).

Tijdens een paspoortcontrole kan het e-Visum gecontroleerd worden. Wij adviseren u echter om het e-Visum ook als een soft-copy (tablet-pc of smartphone bijvoorbeeld ) of een hard copy (print out) bij u te hebben in het geval van een storing in het systeem

In elk voorkomend geval behouden Turkse ambtenaren zich het recht voor om zonder enige opgaaf van reden toegang tot Turkije te ontzeggen aan een houder van een e-Visum.

Wat heb ik nodig voor de e-Visum aanvraag?

U hebt een reisdocument nodig dat geldig is voor ten minste 6 maanden vanaf de datum waarop u van plan bent om Turkije binnen te reizen. Afhankelijk van uw nationaliteit, kunnen er aanvullende eisen worden gesteld. U wordt op de hoogte gesteld van deze eisen nadat u land, reisdocument en reisgegevens hebt geselecteerd.

Wat zijn de voordelen van een e-Visum?

Een e-Visum is via internet overal verkrijgbaar en bespaart u dus tijd. U hoeft geen visum aan te vragen bij Turkse missies of in de (lucht)haven bij binnenkomst in Turkije.

Wie komen er in aanmerking voor een e-Visum?

Burgers van de hieronder vermelde landen komen in aanmerking voor een e-Visum, mits zij voldoen aan de gestelde criteria

Afghanistan
Algerije
Angola
Antigua en Barbuda
Armenië
Australië
Oostenrijk
Bahamas
Bahrein
Bangladesh
Barbados
België
Benin
Botswana
Burkina Faso
Boeroendi
Kameroen
Canada
Kaapverdië
Centraal Afrikaanse Republiek
Tsjaad
China
Comoren
Congo, Republiek van de
Congo, de Democratische Republiek van de
Ivoorkust
Kroatië
Djibouti
Dominica
Dominicaanse Republiek
Oost Timor
Egypte
Equatoriaal-Guinea
Eritrea
Estland
Ethiopië
Fiji
Gabon
Gambia
Ghana
Grieks-Cypriotische administratie van Zuid-Cyprus
Grenada
Guinea
Guinee-Bissau
Haïti
Hong Kong (BN (O))
Indië
Indonesië
Irak
Ierland
Jamaica
Kenia
Koeweit
Letland
Lesotho
Liberia
Litouwen
Madagascar
Malawi
Maldiven
Mali
Malta
Mauritanië
Mauritius
Mexico
Mozambique
Namibië
Nepal
Nederland
Niger
Nigeria
Noorwegen
Oman
Pakistan
Filippijnen
Polen
Portugal
Katar
Rwanda
Saint Lucia
Saint Vincent en de Grenadines
Sao Tomé en Principe
Saoedi-Arabië
Senegal
Sierra Leone
Somalië
Zuid-Afrika
Spanje
Soedan
Suriname
Swaziland
Taiwan
Tanzania
Gaan
VS
Oeganda
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Vietnam
Jemen
Zambia
Zimbabwe

Moet ik op de exacte datum naar Turkije, die ik tijdens mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, de geldigheidsduur van het e-Visum begint vanaf de datum van aanvraag . U kunt Turkije intreden op elk tijdstip binnen die periode.

Als mijn reisgegevens veranderen, kan ik de data van mijn e-Visum ook wijzigen?

Nee. U moet dan een nieuw e-Visum aanvragen.

Hoe worden mijn persoonlijke gegevens, die ik tijdens de procedure van de e-Visum aanvraag heb verstrekt, beschermd?

De Republiek Turkije zal geen informatie verstrekken aan derden en deze niet verkopen, verhuren of op andere wijze gebruiken voor commerciële doeleinden. Alle informatie van de aanvraag en het uitgegeven e-Visum worden opgeslagen in streng beveiligde systemen. De aanvrager draagt de volledige verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de soft- en hardcopies van het e-Visum. De aanvrager draagt ook de volledige verantwoordelijkheid als die gegevens terecht komen in handen van derden

De barcode op het e-Visum is een versleuteld elektronisch ondertekend formulier, dat door het Ministerie van Buitenlandse Zaken strikt beveiligd is. Toegang tot de inhoud van de barcode wordt uitsluitend verstrekt aan de instellingen die erkend zijn door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Republiek Turkije. De aanvrager draagt de volledige verantwoordelijkheid voor eventuele ongemakken die kunnen voortvloeien uit door de aanvrager aangebrachte wijzigingen in de barcode.

Moet ik een apart e-Visum aanvragen voor mijn reisgenoten?

Ja. Iedere reiziger moet een eigen e-Visum aanvragen.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik geen gebruik maak van het e-Visum?

Nee, u kunt geen geld terugkrijgen voor niet gebruikte e-Visum.

De informatie op mijn e-Visum komt niet overeen met de gegevens op mijn reisdocument. Kan ik naar Turkije met dit e-Visum?

Nee, het e-Visum is dan ongeldig. U moet een nieuwe aanvraag indienen.

Ik zou graag langer in Turkije willen blijven dan het e-Visum toelaat. Wat moet ik doen?

Wilt u langer in Turkije verblijven dan dat het e-Visum toelaat, dan moet u bij de lokale politie in Turkije een verblijfsvergunning aanvragen.

Let op, het e-Visum wordt slechts verleend voor toeristische- en handelsdoeleinden. Aanvragen voor andere soorten visa (werkvisum, studentenvisum, etc.) moet u bij het Turkse consulaat in Nederland alsen.

Als u langer in Turkije blijft dan het e-Visum toelaat, kan er worden overgegaan tot het opleggen van een boete, uitzetting of een toegangsverbod tot het land.

Is het veilig om creditcard betalingen te verrichten op de webpagina voor een e-Visum?

Onze website handhaaft strenge veiligheidsnormen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade die kan voortvloeien uit beveiligingsproblemen van de bank, uw computer of internetverbinding.

Nadat ik mijn e-Visum heb gekregen, realiseer ik mij dat sommige gegevens niet correct zijn. Wat moet ik doen?

U moet een nieuwe aanvraag indienen.

Ik heb mijn aanvraag voltooid. Wanneer krijg ik het e-Visum?

Uw visum zal worden naar u gemaild

Het systeem geeft aan dat mijn e-Visum aanvraag niet kan worden verwerkt. Wat moet ik doen?

U kunt contact opnemen met het dichtstbijzijnde Turkse Consulaat over uw visumaanvraag.

Wordt het bedrag teruggestort als mijn e-Visum aanvraag geweigerd wordt?

No

Hoeveel dagen voor vertrek naar Turkije kan ik een aanvraag indienen?

U kunt op elk gewenst moment een aanvraag voor e-Visum indienen. Wij adviseren u echter om uw e-Visum tenminste 48 uur voor vertrek aan te vragen.

Ik heb een aanvraag ingediend voor een visum bij een Turkse missie (Consulaire Afdeling van de Ambassade of Consulaat-generaal) en wil op de hoogte gehouden worden van mijn aanvraag. Kan ik een verzoek voor een update van het e-Visum naar de Support Desk sturen?

Nee, u moet contact opnemen met de desbetreffende Ambassade of Consulaat-generaal om informatie over uw aanvraag te krijgen.

Ik besef dat sommige informatie op mijn e-Visum niet overeenkomt met de informatie op mijn reisdocument. Ik weet dat mijn e-Visum dus ongeldig is. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Nee, de aanvrager is verantwoordelijk voor eventuele fouten.

Ik kan geen betaling doen. Wat moet ik doen?

Controleer of de Mastercard, Visa of UnionPay (de kaart hoeft niet op uw naam te staan) een 3D Secure Systeem heeft en geschikt is voor internationale transacties. Als u geen betaling kunt doen, kunt u proberen de betaling op een ander tijdstip of met een andere pas te doen

Onder het kopje "Persoonlijke gegevens" is er geen plaats voor een tweede naam. Waar moet ik mijn middelste naam invoeren?

Vul uw tweede naam direct na uw naam in in het "(Naam)" gedeelte met een spatie tussen de twee namen.

Ik wil op mijn betalingsbewijs een ander adres dan op mijn e-Visum aanvraag. Is dat mogelijk?

Nee. Het adres op het betalingsbewijs wordt automatisch overgenomen van het e-Visum.

Wat is een CVV / CVC / CVC2 code?

De 3-cijferige CVC2 classificatie code wordt gebruikt bij MasterCard en Visa en is een extra controlemiddel naast de vervaldatum en het kaartnummer. Deze driecijferige code vindt u op de achterkant van uw MasterCard en Visa.

Heb ik een e-Visum nodig als ik met een cruiseschip op vakantie ga?

Volgens de vreemdelingenwet en internationale bescherming, die op 11 april 2014 in werking is getreden, zijn buitenlanders die aankomen in zeehavens vrijgesteld van de visumplicht, op voorwaarde dat hun verblijf niet langer dan 72 uur duurt. Zij kunnen de havenstad of nabijgelegen provincies voor toeristische doeleinden bezichtigen.

Mijn kind staat ingeschreven in mijn paspoort. Moet ik voor mijn kind een apart e-Visum aanvragen?

Ja. Uw paspoortgegevens zijn dan tevens de gegevens van het kind.

Wat zijn de vereisten voor een geldig bewijsstuk (visum of verblijfsvergunning van Schengen- of OESO-landen)?

De enige vereiste voor een visum / verblijfsvergunning is de geldigheidsduur. Gebruikte of ongebruikte 'single-entry' visa worden aanvaard zolang de geldigheidsduur klopt. Houd er rekening mee dat e-Visum van andere landen niet worden geaccepteerd als bewijsstuk.

Hoeveel kost een e-Visum?

De kosten voor een e-Visum verschillen en zijn afhankelijk van uw nationaliteit en het soort reisdocument.

Hoe lang is mijn e-Visum geldig?

De geldigheidsduur van een e-Visum is afhankelijk van het land van herkomst en van het reisdocument.

Heb ik ook een visum nodig als ik de luchthaven niet verlaat?

Nee. Als u de luchthaven niet verlaat, hebt u geen visum nodig.

Voor hoeveel personen kan ik een familie-aanvraag indienen?

Een familie-aanvraag kan worden ingediend voor minstens 2 en maximaal 10 personen.

Zijn er criteria verbonden aan een familie aanvraag?

Ja, alle leden van de familie moeten afkomstig zijn uit hetzelfde land; hun reisdocumenten moeten van hetzelfde type zijn (bv. reguliere, officiële, diplomatieke) en de datum van aankomst moet hetzelfde zijn Let op: de geldigheidsduur van de e-Visum zal beginnen op de gekozen aankomstdatum. E-Visum houders kunnen Turkije op ieder tijdstip binnen de geldigheidsperiode binnenkomen. Met andere woorden, het is geen verplichting dat alle familieleden Turkije op dezelfde datum binnenkomen. Alle voorwaarden (als van toepassing)voor de aanvraag van een e-Visum zijn van toepassing op alle familieleden in de aanvraag.

Hoe werkt een familie aanvraag?

Gezinnen mogen maar 1 e-mailadres gebruiken voor een familie-aanvraag. Na de aanvraagprocedure van het laatste familielid, moet u klikken op 'Opslaan en Doorgaan'. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal een bevestigingsmail sturen naar het opgegeven e-mailadres. Daarna kunt u betalen. Na ontvangst van de betaling, kunt u de e-Visum downloaden. Op verzoek kan er een betalingsbewijs worden uitgegeven op naam van de eerste aanvrager.